Verlof aanvragen

Verlof buiten de schoolvakanties kan schriftelijk worden aangevraagd voor eenmalige situaties binnen gezin of familie. Het gaat daarbij om situaties waar ouders/verzorgers of leerlingen niets aan kunnen doen.

Voor een verlofaanvraag kunt u hier het formulier downloaden. Houdt er wel rekening mee dat er regels zijn voor het toekennen van verlof. Hieronder treft u een verkorte weergave van deze regels.

Waar moet u rekening mee houden bij het aanvragen van verlof?

• Verlofaanvragen worden met het verlofformulier en op tijd ingediend.
  • Er kan gevraagd worden om de reden van verlof aan te tonen (bijvoorbeeld het laten zien van een trouwkaart en dergelijke).
  • De toestemming of afwijzing wordt schriftelijk vastgelegd. Bij afwijzing wordt deze gemotiveerd door het hoofd van de school.
  • Verlof moet altijd zo kort mogelijk worden gehouden.

Waarvoor kunt u verlof aanvragen?

• Verhuizing (1 schooldag).
  • Een huwelijk binnen de familie (binnen Nederland 1 dag, bij ver reizen 2 dagen, in het buitenland maximaal 5 dagen).
  • Een familielid dat ernstig ziek is, zonder uitzicht op herstel (maximaal 10 schooldagen).
  • Bij overlijden van iemand binnen de familie (ouder/verzorger, broer, zus, opa, oma, oom, tante, neef of nicht)
  • Bij een huwelijksjubileum (12 ½, 25, 40, 50 en 60 jaar) van ouders/verzorgers of grootouders (1 schooldag).
  • Voor andere gewichtige omstandigheden beoordeelt het hoofd van de school (maximaal 10 schooldagen).

Waarvoor krijgt u geen verlof?

• Familiebezoek in het buitenland.
  • Goedkope tickets in het laagseizoen.
  • Omdat de tickets al gekocht zijn of omdat er geen tickets meer zijn in de vakantieperiode.
  • Vakantiespreiding.
  • Verlof voor een kind, omdat andere kinderen uit het gezin al of nog vrij zijn.
  • Eerder vertrek of latere terugkomst in verband met verkeersdrukte.
  • Samen reizen/in konvooi rijden door bijvoorbeeld de Balkan.
  • Wereldreis/verre reis.
  • Het argument ‘mijn kind is nog jong’.
  • Het argument ‘vlak voor de vakantie wordt er toch (bijna) geen les meer gegeven’

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Rijksoverheid en Leerplichtwegwijzer.

De Klimboom
Samen, plezier en durf!

De Klimboom
Heiligenbergerweg 185
3816 AJ Amersfoort

E-mail: administratie.klimboom@meerkring.nl

Plan route

Wilt u uw kind aanmelden? Neem dan contact met ons op.
agnes.ijmker@meerkring.nl  of sonja.hendriks@meerkring.nl

Meerkring

De Klimboom is aangesloten bij Meerkring, stichting voor openbaar onderwijs in Amersfoort.